2013. január 31., csütörtök

Gluténmentes nudli

A gluténmentes diétát én is kezdem nehezen viselni, hát még szegény 5 évesem, akinek a tészta tette ki eddig 50%-ban biztosan a főétkezéseit. Meg a kenyér-kifli-pékáru a reggeliket...
Szóval ki vagyunk már éhezve valami megszokottra.... a legbosszantóbb, hogy a mélyhűtő tele - az épp a diagnosztizálás előtti nagybevásárlásról - nudlival, derelyével, szilvásgombóccal...
Így úgy döntöttem, ma megpróbálkozok nudli készítésével, kukoricalisztből.

Hozzávalók:
fél kg. burgonya
kb. 150-200g kukoricaliszt
1 csapott evőkanál kukoricadara
1 ek étolaj
1 tojás


A burgonyát megfőzzük héjában, majd megpucoljuk, összetörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Lisztezett deszkán (gluténmentes liszt, vagy kukoricaliszt) ujjnyi vastag rudakat sodrunk, majd feldaraboljuk 3-4cm-es darabokra és nudlivá sodorjuk őket.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük és már fogyaszthatjuk is a megszokott módon.
mármint mi a mákos nudlihoz persze nem szoktunk zsemlemorzsát használni.. :) a gluténmentes kenyér megmaradt darabkáit érdemes tehát eltenni és ilyenkor felhasználni, ha egyéb módon fogyasztanánk, lekvárral, porcukorral mondjuk.

Voltak kétségeim, de egészen hasonlatos lett az "igazi" nudlihoz! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése